Ghí neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování.
Použití: Ghí má velmi podobné využití jako klasické máslo. Skvěle se hodí na základy polévek, omáček a jíšek. Použijte ghí při restovaní zeleniny, nebo jím pokrmy naopak na závěr potřete, na zjemnění chuti. Ghí si můžete vzít s sebou i když cestujete, protože jej není nutné uchovávat v lednici.
- Administrativní zařazení: Máslo - čistý máselný tuk
- Složení: Bezvodý máselný tuk 99,5%.
- Země původu: Česká republika
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Skleněná dóza se šroubovacím víčkem.
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 3700 kJ / 883 kcal |
Tuky: | 99 g |
z toho nasycených: | 67,4 g |
Sacharidy: | 0 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 0,8 g |
Sůl: | 0 g |
Výrobce: CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha, IČO: 04084357
Kód | Kód: 3563 |
---|---|
Jméno značky: | GRIZLY |
Kategorie: | Trvanlivé potraviny |
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.